Sunday, March 3, 2013

Pantofii de mireasa - de la atuuri la riscuri

    Pantofii sunt un accesoriu foarte important pentru mireasa. Desi pantofii nu sunt o prioritate pentru mirese, ei au un rol important in a tine nivelul nervilor sub control. Daca iti cad din picioare sau dimpotriva te strang, daca simti ca iti amortesc picioarele sau ca nu mai poti de bataturi, inseamna ca nu ai ales pantofii potriviti. Dincolo de eleganta si faptul ca trebuie sa se potriveasca cu tinuta, pantofii de mireasa mai trebuie sa fie si comozi.


    Eu ador pantofii inalti, mi se par cei mai sexy dintre accesoriile unei mirese, dar, din pacate picioarele mele nu sunt obisnuite cu tocul cui, de 15 cm, asa ca, la nunta mea, am renuntat la placerea aceasta in schimbul comoditatii si am ales o pereche de pantofi simpli, in clasicul alb, decupati in fata si cu toc de 8 cm. Au fost atat de comozi, incat, dupa 23 de ore in picioare si dupa dansuri cu foc, ii simteam de parca as fi fost desculta.

Pantofii mei
    Evident, pantofii ii alegi si in functie de stilul personal, stilul petrecerii, anotimp. In ultimul timp, un must-have, il reprezinta pantofii colorati care dau, acea pata de culoare, unei mirese imbracate integral in alb. De la culoarea preferata, culoarea nuntii sau, pur si simplu, o culoare care se regaseste in buchetul miresei, poti sa alegi orice iti doreste inima, important, este sa fie in concordanta cu restul tinutei.






    De multe ori miresele aleg acel "something blue" care pe langa traditie mai este si o culoare usor de asortat.




    Poti alege pantofi albi cu accente de culoare:





    Daca sunteti obisnuita cu tocurile inalte, pantofii Stiletto, iti pot face ziua mai frumoasa:





    Daca, dimpotriva, nu poti purta pantofi inalti, fie din cauza ca nu esti obisnuita (si nici nu trebuie sa risti in ziua nuntii) sau pentru a nu fi mai inalta decat mirele, balerinii sunt o alegere foarte buna. Balerinii ii poti lua si ca a doua pereche de pantofi, pentru momentele in care iti doresti sa topai cu foc, in mijlocul invitatilor:




    In general, pantofii cu toc mediu, se potrivesc, la toate tinutele, insa in functie de model poti sa-l asortezi unei tinute mai retro sau mai elegant, mai romantic sau in stil grecesc:





    In funtie de material poti alege pantofi din materiale textile, piele, imitatie din piele sau pantofii de "cristal":



    Sandalele, pentru sezonul de vara, reprezenta cea mai buna alegere. Fie ca alegi cu toc mare sau mediu, fie ca le vrei colorate, pe care sa le porti si cu alte ocazii, ai o varietate foarte mare:




    In alegerea pantofilor incearca sa tii cont de cateva lucruri pentru ca ii vei purta pe parcursul a mai mult de 10 ore:
- captuseala interioara sa fie antiderapanta
- ar fi de dorit ca materialul din care e confectionat sa fie mai moale, nu rigid
- pentru a te obisnui cu ei, e bine sa-i porti prin casa, iar pentru a evita bataturile, pernute de silicon sunt excelente.
    Despre ce modele sa alegi in funtie de forma piciorului nu ma pot pronunta, nu sunt specialista.
    O sa inchei cu doua superstitii despre pantofii de mireasa, insa ca orice superstitie, nu trebuie sa tii cont de ea. Pe mine doar ma amuza:
1. Se spune ca in ziua sau in noaptea nuntii nu trebuie sa-ti schimbi pantofii pentru ca o sa-ti schimbi si barbatul;
2. Nu trebuie sa alegi pantofi decupati pentru ca iti fuge norocul prin decupajul pantofului.

10 comments:

  1. Eu o sa-mi iau sandalute pentru ca sunt foarte inalta

    ReplyDelete
    Replies
    1. o alegere foarte buna. Principalul e sa te simti bine in ce pui in picioare.
      Mihaela draga, casa de piatra iti doresc si sa ai o nunta ca in povesti!

      Delete
  2. high heels forever ;), a doar odata esti mireasa...asa cred eu cel putin.De fapt si eu miresica tot pe toace de 12 cm am stat vreo 14 ore :).
    Insa merita.
    Fff dragut blogul , te voi urmari des

    ReplyDelete
  3. Sunt mai inalta decat sotul, deci exclus tocuri, plus ca o fi ea ziua noastra minunata, dar picioarele mele merita mai mult decat sa fie chinuite ore in sir.

    ReplyDelete
  4. De unde pot cumpara pantofii de pe acest site?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Rut Persida, acest articol este doar de informare.

      Delete
  5. a 7 pereche de jos in sus unde le pot gasi??

    ReplyDelete
  6. De unde ati luat pantofii? Simpli si foarte draguti

    ReplyDelete
  7. Interesant articol. Data viitoare spune si cine ii vinde.

    ReplyDelete
  8. Atunci cand trebuie sa stam in picioare atatea ore, nici macar balerinii sau tenisii nu vor asigura un confort optim al picioarelor de la inceput pana la final. Asadar, viitoarele mirese se pot resemna si pot alege cu inima usoara pantofi de mireasa in care sa straluceasca la sedinta foto sau la dansul mirilor. http://timez.ro/cum-alegem-pantofii-de-mireasa/

    ReplyDelete

Zi-mi si mie la ce te gandesti